Η Gemini, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των συναγερμών αυτοκινήτων, αποτελεί ηγετική εταιρία όσον αφορά την ασφάλεια.

Με έδρα το Varese (Ιταλία), όπου πραγματοποιείται εξολοκλήρου η παραγωγή, η Gemini έχει να επιδείξει την παρουσία της στις περισσότερες διεθνείς αγορές. Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα της Gemini εξάγονται σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως.

Αρχικά η εταιρία εστίαζε τις δραστηριότητές της στην ασφάλεια των αυτοκινήτων αλλά τότε αποφάσισε να επενδύσει την τεχνογνωσία της σε διάφορους άλλους τομείς (μοτοσυκλέτες, σπίτια, σκάφη, ελαφρά αεροσκάφη, μηχανήματα βαριού τύπου, κτλ). Αυτή η ποικιλομορφία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τη διεθνή αναγνώριση του εμπορικού σήματος της Gemini ως ένα ποιοτικό όνομα στα συστήματα ασφαλείας. Για του λόγου το αληθές, κατασκευαστές όπως η Piaggio, η Vespa, η Gilera και η Malagut βασίζονται στη Gemini για την αρχική τοποθέτηση αξεσουάρ ασφάλειας και άνεσης στα οχήματά τους, ή για την παροχή τους στην αγορά μετά την πώληση.

Για να συμβαδίζει με τη σημερινή ευμετάβλητη αγορά και να ικανοποιήσει τις εξελισσόμενες προσδοκίες, η Gemini επενδύει συνεχώς σε Ανθρώπινο Δυναμικό, καθώς και σε Έρευνα και Ανάπτυξη. Αντικείμενο της εταιρίας είναι να σχεδιάζει και να κατασκευάζει υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά συστήματα.

 

Η εταιρία διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001-2000 και τα προϊόντα της ανταποκρίνονται όχι μόνο στις υποχρεωτικές ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, αλλά το πιο σημαντικό, στις πιστοποιήσεις των Εθνικών Συνεταιρισμών Ασφάλειας: του Thatcham (Ηνωμένο Βασίλειο), SRA (Γαλλία), SCM (Ολλανδία), PIMOT (Πολωνία).

Οι διάφορες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των νεότερων δορυφορικών πακέτων της Gemini για διαχείριση και ασφάλεια των οχημάτων: τη σειρά GTRACK. Αυτά τα συστήματα μπορούν να συνδεθούν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ή με αναλυτικό και εύκολο στη χρήση λογισμικό διαχείρισης στόλου/οχήματος που ονομάζεται GTRACK View. Τα συστήματα ξεχωρίζουν από την ελαστικότητα των συσκευών και των υπηρεσιών στις οποίες μπορούν να συνδεθούν, είναι εύκολα στην εγκατάσταση και φιλικά προς το χρήστη. Ο δορυφορικός συναγερμός GTRACK αποτελεί ένα από τα πληρέστερα και αξιόπιστα συστήματα στη σημερινή αγορά.

Για να εγγυηθεί την υψηλού επιπέδου υπηρεσία στην παγκόσμια αγορά, η Gemini διαθέτει παράρτημα στο Cambridgeshire, την GEMINI SECURITY DIRECT UK LTD.