Ιστορία της Εταιρίας Dension

Η Dension ιδρύθηκε το 2001 από δύο μηχανικούς (αδέρφια παρεμπιπτόντως) με σκοπό την παραγωγή MP3 player βασισμένων σε σκληρό δίσκο, για χρήση εντός του αυτοκινήτου. Ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς η πιο διαδεδομένη λύση εκείνη την εποχή ήταν το CD-player. Το πρώτο μοντέλο ήταν το DMP3 (Οκτώβριος του 2001), το οποίο είχε ένα σκληρό δίσκο 3.5” HDD ενσωματωμένο. Μετά ήρθε το DMP3-C με σκληρό δίσκο 2.5” HDD, το οποίο ήταν το πρώτο προϊόν του είδους που διέθετε το δίσκο σε αφαιρούμενη δισκέτα.

Ως το φθινόπωρο του 2003, έγινε η πρώτη εταιρία που συνέδεσε το δημοφιλές iPod της Apple με τα ηχοσυστήματα της εποχής (σειρά ICE>Link). Αυτό έκανε τον ήχο υψηλής ποιότητας του iPod, καθώς και την ευκολία χρήσης του, διαθέσιμο μέσω του εργοστασιακού ηχοσυστήματος και της επιφάνειας ελέγχου του αυτοκινήτου.

Η ενσωμάτωση του iPod έγινε σύντομα αντικείμενο αυξημένης προσοχής, οπότε η εταιρία επανεστίασε την προσοχή της και επανασχεδίασε τη σειρά προϊόντων της. Βασισμένη στη μέθοδο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από τα CD-Changer, η Dension ανέπτυξε ένα ευρύ φάσμα διασυνδέσεων για διάφορες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων. Το 2005 η εταιρία ανέβασε το επίπεδο των λειτουργιών, δημιουργώντας τη σειρά Dension Getaway, η οποία ήταν ικανή να χειριστεί πολλαπλές συσκευές, όπως και αναπαραγωγή αρχείων mp3 από συσκευή συνδεδεμένη στη θύρα USB.

Το 2007 έφερε ξανά μια επέκταση της σειράς προϊόντων. Πλέον η συσκευές Gateway ήταν ικανές να πραγματοποιήσουν κλήσεις handsfree μέσω Bluetooth, και μπορούσατε όχι μόνο να ακούσετε μουσική από το iPod, αλλά επίσης να δείτε βίντεο σε συγκεκριμένα συστήματα. Η εντατική ανάπτυξη προϊόντων επέτρεψε τη διεύρυνση της γκάμας υποστηριζόμενων οχημάτων, και τα προϊόντα δεν σημείωσαν πρόοδο μόνο στην ποιότητα, αλλά και στις δυνατότητες.

Εξαιτίας της επιτυχίας της σειράς προϊόντων, η Dension είναι πλέον ένας από τους ηγέτες στις λύσεις ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο. Πλέον, η εταιρία προσφέρει πρακτικά για όλα τα οχήματα της ευρωπαϊκής αγοράς, από τις πιο απλές λύσεις ως τα πιο εκλεπτυσμένα συστήματα με οπτικές ίνες (MOST™). Τα προϊόντα της Dension αγοράζονται και εγκαθίστανται από κατασκευαστές αυτοκινήτων (λύσεις OEM) και τα δίκτυα με τα αξεσουάρ τους, αλλά επίσης διανέμονται ως προϊόντα υπό την επωνυμία της Dension μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών (λύσεις Aftermarket). Τα τελευταία ακολούθως τοποθετούνται από ανεξάρτητους εγκαταστάτες.

Το 2008 μεταφέραμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Pásztó, το οποίο βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βόρια της Βουδαπέστης. Οι εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν εδώ είναι η τοποθεσία του κέντρου logistics, της αποθήκης, και την ίδιας της παραγωγής. Όλα μας τα προϊόντα παρασκευάζονται και συναρμολογούνται εδώ – συμπεριλαμβανόμενης της παραγωγής καλωδίων, της κατασκευής πλακετών και των δοκιμών. Τα κεντρικά της Βουδαπέστης είναι το κέντρο πωλήσεων και διοικητικών τμημάτων, αλλά εδώ στεγάζεται επίσης το τμήμα ανάπτυξης, πασχίζοντας πάντα να εξερευνήσει νέες λύσεις και να βελτιώσει τα προϊόντα.

Το 2015 δύο άλλες εταιρίες συγχωνεύτηκαν με την Dension Audio Systems Ltd. Οι Dension Signage Ltd, Dension Broadband Ltd και Dension Audio System Ltd πλέον λειτουργούν υπό το όνομα Dension Ltd. Αυτή η κίνηση μας επέτρεψε να ενώσουμε τους πόρους και την εμπειρία από διαφορετικούς τομείς και να προχωρήσουμε μαζί σε νέους εμπορικούς τομείς. Το τελευταίο έτος έχουμε αναπτύξει νέα προϊόντα όπως ελεγκτές Bluetooth LED, λύσεις ανάλυσης δεδομένων αυτοκινήτου, επαγγελματικούς καθρέφτες αφής και πολλά άλλα. Στο μέλλον σκοπεύουμε να επεκτείνουμε αυτούς τους νέους τομείς ακόμη περισσότερο.